A téli időszak kezdete a disznóvágások időszaka, gyerekkoromból még emlékszem a hangulatára, az illatokra, ahogy nagyanyám keveri a zsírt és süti ki a tepertőt, Csöpi bácsira aki keveri és tölti be a hurkát, kolbászt, a jókedvű évődésekre, a pajzán viccekre, és a megelégedettségre, hogy teli a hűtő és a kamra, jöhet a tél. A füstön lógó sonkák, kolbászok illata, a disznósajté amit annyira vágytam már megkóstolni, hogy reggel én voltam az első a sorban, mind mind kedves emlékek. Tegnap friss vágásból kaptam véres és májas hurkát, már az illata előhozta a régi érzéseket. Sokat nem vacakoltam a körettel, sós vízben főtt burgonyával és csemege uborkával tálaltam.
Hozzávalók : 2 szál véres hurka, 2 szál májas hurka, egy pohárnyi víz, 5 darab közepes burgonya, himalája só
A hurkákat egymás mellé helyeztem a tepsiben és egy bögrényi vizet aláöntöttem, alufóliával letakartam majd 170 fokon elkezdtem sütni. 20-25 perc múltán az alufóliát levettem és a hurkákat kissé ropogós felületűre sütöttem. A burgonyákat meghámoztam, kockáztam majd sós vízben puhára főztem. Leszűrtem, snidlinget vágtam rá és a hurka mellé körítettem. Nem forgattam át zsiradékon, mert a hurka tartalmaz pont annyit amennyit a mi ízlésünk elbír. Házi csemege uborkával kínáltam.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: