Nem akartam sokat vacakolni a vacsorával, fáradt is voltam, torkom is fájdogált, így az egészben hagyott egy-másfél kilónyi tarjadarabot jól befűszereztem és betoltam a sütőbe hogy finom puhára és ízletesre süljön. Köret nem is készült csak egy gyors saláta mellé .
Hozzávalók : 1-1,5 kilónyi tarja egészben, himalája só, őrölt bors, őrölt kömény, 4 gerezd fokhagyma, zsiradék, egy egész endívia saláta, 6 db fekete koktélparadicsom, uborka, tökmagolaj és pár darab fürjtojás
A tarját besózzuk, fűszerezzük és bő fél óráig állni hagyjuk. A tepsi aljába zsiradékot teszünk, ráhelyezzük a tarját , rászeleteljük a pucolt fokhagymagerezdeket és alufóliával letakarva 160 fokon bő két órán keresztül sütjük. Az endíviasalátát megmossuk, leveleire szedjük, hozzávágjuk a paradicsomot, az uborkát a keményre főzött tojásokat és meglocsoljuk tökmagolajjal. Tálaláskor a saláta tetejére helyeztem a vékonyra szeletelt tarját.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: