A kényszer szülte ezt a levest , ugyanis véletlenül csontos tarját vettem ki a fagyasztóból … kicsontozás után készítettem egy levest is így egy alapanyagból kétféle étel készült. Levesbetétnek csak a csontról leszedett húst , zöldséget és főtt fürjtojást használtam.
Hozzávalók : Húsos csont, sárgarépa, fehérrépa, karalábé, zellergumó, friss petrezselyem zöldje, himalája só, fürjtojás
A húsos csontokat hideg vízben felteszem főni. A tetején képződő habot folyamatosan szedegetem . Ha már nem képződik nagyobb mennyiségű hab akkor a megpucolt zöldségeket beleteszem, sózom. Lassú lángon 2,5 óra hosszáig főzöm. Tálaláskor a fürjtojást keményre főzöm és kettévágva adom a leveshez a csontról lefejtett hússal és a levesben puhára főzött sárgarépával együtt.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: