Simone gasztroságai

Sós kalács zöldhagymával és sajttal

Igazán különleges , rendkívül puha tésztájú kalácsot sütöttem, de nem édesen ahogy megszoktuk, hanem sósan,mindhárom szál töltve és hármas fonással fonva. Török receptből fordítottam és adom most közre .

Hozzávalók a tésztához: 3 bögre liszt, 3 deka élesztő, 3/4 bögre langyos víz, egy kiskanálnyi méz, egy teáskanálnyi himalája só, 2 evőkanálnyi zsír, 2 egész tojás

A szálak töltéséhez friss zöldhagyma és reszelt sajt.

Az élesztőt felfuttattam a mézzel elkevert langyos vízben, majd a többi hozzávalóhoz adtam és szép sima tésztát dagasztottam . Duplájára kelesztettem, majd lisztezett deszkán a tésztát három részre osztottam. a gombócokat egyenként óvatosan átdolgoztam, majd hosszúkás lapokat nyújtottam. az egyik lapot karikára vágott zöldhagymával és reszelt sajttal töltöttem, a másik két lapot csak reszelt sajttal. Megtöltés után a tésztát jobbról is és balról is ráhajtjuk . A kapott szálakat úgy fonjuk meg, hogy középre a zöldhagymás-sajtos töltelékes kerüljön. Sima három fonatos fonással szorosra fonjuk, megspricceljük vízzel és szezámmaggal átszórjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon szép pirosra sütjük. 

P1090751

P1090752

P1090754

 

P1090836

P1090839

P1090778

P1090778

P1090838

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!