Simone gasztroságai

Gombás-tejszínes csirkemell burgonyachipssel

Ebben semmi extra, de annyira finom, hogy  folyamatos ismétlést kíván 🙂 Hol rizzsel, hol chipssel, szeletelve vagy egyben sütve jó sok gombával és selymes tejszínes mártásban… nekem bármikor jöhet 🙂

Hozzávalók : 2 egész filézett csirkemell, 40 deka csiperkegomba, 2 fej közepes vöröshagyma, őrölt bors, himalája só, porított vargánya ( ételízesítő helyett ) ,1- 1,5 dl tejszín , 1-2 csapott evőkanál rizsliszt, zsiradék . A chipshez: 6 nagyobb darab burgonya, bő zsiradék, némi só

A csirkemellekből vékony szeleteket vágunk, sózzuk és zsiradékon szép pirosra sütjük. A vöröshagymákat apróra vágjuk , zsiradékon üvegesre pároljuk és hozzáadjuk a már megmosott és szeletelt csiperkegombát, felöntjük vízzel, sózzuk- fűszerezzük és finom puhára főzzük. Mikor elkészült, a rizsliszttel kikevert tejszínhez adjuk és behabarjuk. Jól kiforraljuk. A burgonyákat megpucoljuk és uborkaszeletelőn vékony karikákra szeljük. A zsiradékot jól felhevítjük és a burgonyakarikákat jó ropogós chipsekké sütjük. Lecsöpögtetjük majd enyhén átsózzuk. Tálaláskor a hússzeletekre halmozunk a gombás-tejszínes mártásunkból és a forró chipset kínáljuk köretként.

P1090869

P1090870

P1090872

P1090882

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!