Simone gasztroságai

Resztelt máj petrezselymes burgonyacikkekkel, friss savanyúsággal

Olyan régen ettem már ezt az ételt és valahogy a disznóvágásos beszélgetéseknél eszembe jutott aztán elő is került a fagyasztóból a múltkori friss máj másik fele és már neki is álltam , úgy készítettem ahogy Mama annak idején.

Hozzávalók : 50 deka sertésmáj, 2 nagy fej hagyma, zsír, majoranna, őrölt bors, őrölt pirospaprika, himalája só, 4-5 darab burgonya, egy csokor friss petrezselyemzöld

A hagymákat apróra vágjuk és a zsiradékon elkezdjük párolni. A sertésmájat csíkokra vágjuk, majd hozzáadjuk a megpárolódott hagymához és kifehéredésig keverjük.  Ekkor meghintjük a pirospaprikával- nem kell csak egy mokkáskanálnyi-  átkeverjük majd felöntjük egy kevés vízzel. Sózzuk, borsozzuk és majorannával áthintjük. Kicsit szabadabban fűszereztem, mert a máj elviseli az erősebb fűszerezést, de ki hogy kedveli úgy fűszerezzen. Nem kell sokáig főzni, hisz a máj hamar megfő és ha túlfőzzük keménnyé válhat.Annyira hagytam elfőni a levet, hogy maradjon azért egy jó kis hagymás szaft alatta.  A burgonyákat megpucoljuk, cikkekre vágjuk majd sós vízben megfőzzük. A petrezselyem zöldjét kevés zsíron átkeverjük,  a kifőtt burgonyákat ebben megforgatjuk, és sózzuk. Tálaláskor vegyes friss savanyúsággal kínáljuk.

P1090923

P1090924

P1090928

P1090929

P1090930

P1090935

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!