Milyen igaz, hogy a tévedésekből születhetnek olykor nagyon jó dolgok is … sertéscombot akartam kivenni a fagyasztóból, és véletlenül egy darab sertéstarja került a kezembe és azt olvasztottam ki. Így tarjából készült el a gulyásleves, de egyáltalán nem bánom mert a tarja annyira szép, kevés zsírral átszőtt volt ,csodás puhára főtt és mennyei szaftosságot adott az ételnek.
Hozzávalók : 50 deka csont nélküli tarja ,3 szelet füstölt oldalas, 3 nagy fej vöröshagyma, zsiradék, őrölt pirospaprika, őrölt bors, őrölt kömény, morzsolt majoranna, himalája só, édes zöldpaprika, friss paradicsom, 3 darab burgonya, víz
A vöröshagymákat apróra vágjuk és zsiradékon üvegesre pároljuk. Őrölt pirospaprikával megszórjuk, átkeverjük majd felöntjük vízzel. A kockára vágott húst és a három szelet füstölt oldalast beletesszük ebbe a pörköltalapba, sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel meghintjük, hozzáadjuk az édes friss zöldpaprikát és friss kettévágott paradicsomot majd puhára főzzük. Mikor a hús megpuhult hozzátesszük a kockára vágott burgonyákat , felöntjük vízzel, morzsolt majorannával ízesítjük és készre főzzük. Csipetkét szándékosan nem készítettem bele, mert finom sajtos pogácsa volt mellé kínálva.
Elkészitettem nagyon finom, de ez inkább egy jó ízű pörkölt mintsem Gulyás leves.
Én több mindent teszek a gulyás levesbe.