A sós kalács alaprecept tésztájából készítettem a sajtos csónakokat, bármilyen leves mellé kiváló sósság 🙂 Mi nagyon rájártunk, még langyosan elfogyott
Hozzávalók a tésztához: 3 bögre liszt, 3 deka élesztő, 3/4 bögre langyos víz, egy kiskanálnyi méz, egy teáskanálnyi himalája só, 2 evőkanálnyi zsír, 2 egész tojás
A csónakok töltéséhez friss zöldhagyma és reszelt sajt.
Az élesztőt felfuttattam a mézzel elkevert langyos vízben, majd a többi hozzávalóhoz adtam és szép sima tésztát dagasztottam . Duplájára kelesztettem, majd lisztezett deszkán a tésztát több részre osztottam . A gombócokat egyenként óvatosan átdolgoztam, majd hosszúkás lapokat nyújtottam. Ha nem szereted a vastagabb tésztát, akkor egész vékonyra sodord a lapokat. Középre karikázott zöldhagymát és gouda sajtot szórtam , jó gazdagon. A hosszabbik széleket ráhajtottam kicsit lenyomkodtam és előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütöttem. Aki szereti, kivétel után a tésztát átkenheti fokhagymás olajjal. Önmagában is finom és levesek mellé is kiválóan alkalmas finomság.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: