Simone gasztroságai

A legfinomabb ishler

Gyerekkoromban ez volt a kedvenc sütim . Úgy hívtam, hogy bokszos-doboz, mert pont akkorák és olyanok voltak, mint akkoriban a cipőkrémes dobozok 🙂 Domán Edina receptje szerint készült annyi változtatással, hogy a darált dióhoz darált mandula is került a tésztába. Köszönöm !

Hozzávalók: a tésztához: 2 egész tojás, 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 15 dkg darált dió, 10 deka darált mandula,  37 dkg liszt ,1 csomag sütőpor.
A csokimázhoz: kb. 10 dkg tortabevonó és olaj, vagy a felmelegíthető tortabevonó .

Elkészítés:
A margarint jól elmorzsoltam a liszttel majd hozzáadva a többi alkotót, tésztát gyúrtam. Egy kis pihentetés jót tesz a tésztának így 2 órára betettem a hűtőbe. Ezután vékonyra nyújtjuk, korongokat vagy tetszés szerinti formákat szúrunk ki belőle, megsütjük, de csak addig, míg egy kis színt kap. Megkenjük  lekvárral összeragasztjuk és bevonjuk a csokimázzal. A tetejére tört pisztáciát, dióbelet és szeletelt mandulát tettem. Egy éjszakányi állás után megpuhul, és már ehető is. Nagyon finom ! A kimaradt tésztához reszeltem egy kis friss gyömbért, összedolgoztam,  csillagokat és retrievereket szaggattam, majd fehércsokival-étcsokival bevontam őket és pisztáciával szórtam. Így egy alaptésztából kétféle süti sült 🙂 

 

P1100076

P1100079

P1100080

P1100081

P1100082

P1100102

P1100096

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Edina Domán says:

    Nagyon szép ünnepi “ruhába” öltöztetted,szépségesek! <3


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!