Van, mikor az ember lánya megkíván egy jó kis szendvicset, de a gyorséttermeket én nagy ívben kerülöm. Megsütöm otthon frissen a bucikat, vagy zsemléket és aszerint, hogy milyen alapanyagok vannak otthon és ki mit szeret jól megtömjük mindenféle finomsággal szigorúan ízlés szerint ! 🙂 Ez a buci amit most sütöttem, gyorsan elkészül, nincs hosszas kelesztési idő gyakorlatilag elronthatatlan.
Hozzávalók a bucikhoz: 45 deka BL 112 liszt, 2 deka élesztő, 1 teáskanálnyi méz, 2,8 dl langyos víz, 1 csapott evőkanálnyi só, 1 evőkanálnyi puha teavaj.
A lisztet beleszitáltam a dagasztóüstbe, belemorzsoltam a friss élesztőt, hozzáadtam a mézet, a sót a puha teavajat , és a vizet majd jól kidolgozott tésztát dagasztottam. A sütőt előmelegítettem 50 fokra, és a megdagasztott tésztát betettem 10 percre az 50 fokra előmelegített sütőbe. 10 perc után kivettem, 5 részre vágtam a tésztát, bucikat formáztam szilikonos sütőpapírra helyeztem és újabb 10 percre a sütőbe dugtam 50 fokon. Amikor a 10 perc letelt, vízzel átspricceltem a bucikat és a hőfokot 200 fokra állítva pirulásig sütöttem .
A belevalók : csirkemell filé, kakukkfű, himalája só, majoranna, fehér bors , keményre főtt tojás, paradicsom, uborka, zöldhagyma, jégsaláta, majonéz,ropogósra sült baconszalonna
A csirkemellekből szép szeleteket vágunk, sózzuk, majorannával kakukkfűvel és őrölt fehérborssal áthintjük és kevés zsiradékon szép pirosra de szaftosra sütjük. A tojásokat keményre főzzük, majd pucoljuk és karikára vágjuk. A bucikat kettévágjuk, majonézzel átkenjük, ráfektetjük a jégsalátát, erre a csirkemell filét, és a többi ízlés szerint : uborkaszelet, hagyma, paradicsom és főtt tojás, majd a tetejére a baconszalonna.
Kiadós és nagyon finom ebéd adalékanyagok és ízfokozók nélkül.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: