Szinte már egytálétel, annyira gazdag és laktató ez a leves, sok hússal és zöldségekkel készült, egy darabka tárkonnyal, csak az íze kedvéért 🙂
Hozzávalók : 50 deka sertéscomb, 1 fej vöröshagyma, őrölt pirospaprika, őrölt fehérbors, őrölt kömény, friss tárkony, késhegynyi porított vargánya ételízesítő helyett, két maréknyi zöldborsó, kettő nagyobb burgonya, 1 közepes sárgarépa, 20 deka gomba, zsiradék, víz, a habaráshoz tejföl és liszt
A zsiradékon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, meghintjük pirospaprikával és felengedjük vízzel. A sertéscombot kockára vágjuk, beletesszük a pörköltalapba , sózzuk, borsozzuk, köménnyel hintjük, hozzáadjuk a tárkonyt , a kockázott sárgarépát és elkezdjük főzni. Mikor már majdnem puha a hús, hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, a zöldborsót, majd a legvégén a kockákra vágott burgonyát. Puhára főzzük, majd a rizs-vagy búzaliszttel kikevert tejföllel behabarjuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: