Simone gasztroságai

Poharas gesztenyés- meggyes

Ha szereted a gesztenyepürét és nem akarsz sokat vacakolni a desszerttel, akkor ezt Neked találták ki ! Percek alatt elkészíthető kanalaznivaló, hozzáadott cukor nélkül sok meggyel és tejszínnel. Igazi karácsonyi hangulata van 🙂

Hozzávalók : gesztenyemassza, magozott meggy, tejszín, vagy hulala, mascarpone sajt

A gesztenyemasszát lereszeljük, a tejszínt kemény habbá mixereljük ha nem hulalát használunk akkor habfixálót adhatunk a tejszínhez, így tovább megtartja kemény állagát a tejszínünk majd hozzáadunk kettő evőkanálnyi mascarpone sajtot és óvatosan kikeverjük a tejszínnel. A magozott meggyet a pohár aljába sorakoztatjuk, erre egy adag reszelt gesztenyét teszünk, majd egy réteg mascarpones tejszínhabot, és folytatjuk a rétegezést ugyanebben a sorrendben amíg a pohár tetejéig nem érünk. Célszerű a lezárást meggyel befejezni, és egy kevés reszelt gesztenyével megdíszíteni a tetejét. Mutatós és nagyon finom édesség sütés és hosszas előkészületek nélkül.

 

 

P1100387

P1100386

P1100389

P1100391

P1100396

P1100398

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!