Simone gasztroságai

Vagdalt gombával-főtt tojással baconszalonna köntösben ropogósra sütve

A friss darált húsból, valami kiadósat szerettem volna ami főzelékkel és burgonya körettel is megfelelő ebédre. Kicsit feldúsítottam gombával, kockázott főtt tojással finoman fűszereztem és baconba csomagolva egyben finomra-ropogósra sütöttem.

Hozzávalók : 50 deka darált hús, 4 egész tojás, kettő szelet kenyér ( gluténmentes kenyér is lehet), egy közepes fej vöröshagyma, só, őrölt bors, majoranna, apróra vágott friss petrezselyemzöld, 15 deka apróra vágott gomba, vagy 2 maréknyi szárított gomba, baconszalonna szeletek.

A darált húsba beleütjük a két tojást, a vízben áztatott és kicsavart kenyérszeleteket, a gombát az apróra vágott vöröshagymát a kettő keményre főzött és apróra vágott tojást , sózzuk-fűszerezzük, és alaposan egyneművé dolgozzuk. A sütőformát kizsírozzuk, belefektetjük a baconszalonna szeleteket , erre rátesszük a bekevert darált húst és letakarva 170 fokon elkezdjük sütni. Mikor már majdnem elkészült levesszük az alufóliát és kissé pirosra -készre sütjük a vagdaltat. Burgonyapürével, sós vízben főtt burgonyával, vagy főzelékek mellé szeletelve finom és kiadós ebéd.

 

P1100436

P1100437

P1100442

P1100444

P1100446

P1100449

P1100451

P1100453

P1100454

P1100458

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!