A friss darált húsból, valami kiadósat szerettem volna ami főzelékkel és burgonya körettel is megfelelő ebédre. Kicsit feldúsítottam gombával, kockázott főtt tojással finoman fűszereztem és baconba csomagolva egyben finomra-ropogósra sütöttem.
Hozzávalók : 50 deka darált hús, 4 egész tojás, kettő szelet kenyér ( gluténmentes kenyér is lehet), egy közepes fej vöröshagyma, só, őrölt bors, majoranna, apróra vágott friss petrezselyemzöld, 15 deka apróra vágott gomba, vagy 2 maréknyi szárított gomba, baconszalonna szeletek.
A darált húsba beleütjük a két tojást, a vízben áztatott és kicsavart kenyérszeleteket, a gombát az apróra vágott vöröshagymát a kettő keményre főzött és apróra vágott tojást , sózzuk-fűszerezzük, és alaposan egyneművé dolgozzuk. A sütőformát kizsírozzuk, belefektetjük a baconszalonna szeleteket , erre rátesszük a bekevert darált húst és letakarva 170 fokon elkezdjük sütni. Mikor már majdnem elkészült levesszük az alufóliát és kissé pirosra -készre sütjük a vagdaltat. Burgonyapürével, sós vízben főtt burgonyával, vagy főzelékek mellé szeletelve finom és kiadós ebéd.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: