Simone gasztroságai

Cseréptálban sült egész csirke

Úgy vagyok a sült csirkével, hogy álmomból felébresztve is bevállalnám 🙂 Kiváltképp ha egészben sül omlósra , ehhez a cseréptál nagyon jó segítőnk. Beáztatom fél-egy óra hosszát a tetejét és az alját is, így sütöm meg benne a finomra fűszerezett egész csirkét.

Hozzávalók : 1 egész csirke, himalája só,majoranna, fokhagymás  szárnyas fűszersó, zsiradék.

A cseréptál alját és tetejét is beáztatom. A sütőt 160-170 fokra alsó-felső sütésre állítom. Az egész csirkét besózom, a fűszersóval és a majorannával áthintem, majd egy óra hosszát pihentetem. A cseréptál aljába zsiradékot teszek, ráfektetem a csirkét, befedem és 1,5 -2 óra alatt lassan omlósra sütöm. Ezután a tetejét leveszem és grillfunkción a csirke bőrét ropogósra sütöm. Burgonyapürével és fokhagymás mártogatóssal tálaltam. 

Fokhagymás mártogatós: 5 evőkanál majonéz, kettő evőkanál tejföl, kettő evőkanál natúr joghurt, egy gerezd reszelt fokhagyma. A hozzávalókat összekeverjük, hűtőben 20 percig összeérleljük az ízeket. Vághatunk bele snidlinget is.

 

P1100461

P1100465

P1100466

P1100477

P1100479

P1100480

P1100482

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!