Simone gasztroságai

Füstölt lazacos-avokádós falatok a szilveszteri partiasztalra

Előétel gyanánt készítettem pár lazacos falatot kétféle variációban . Az egyik saját sütésű gyökérkenyéren lett tálalva a másik zöldégágyakon , gondolva a családban levő ételallergiásokra is .

Hozzávalók : 1 puha avokádó, fokhagyma, őrölt bors, himalája só, 3 darab egész tojás, mozzarella sajt, füstölt lazac, 3 féle kaliforniai paprika, uborka.

A puha avokádót durvára törjük egy villával, belereszeljük a gerezd fokhagymát, sózzuk, durvára tört borssal szórjuk és alaposan összekeverjük. A kenyérfalatkákat vékonyan átkenjük a kész avokádókrémmel, mozzarella szeletet fektetünk rá, majd egy keményre főzött tojás szeletet, végül a füstölt lazacot és egy vékony szeletke kaliforniai paprikát. A glutén és tejmentes változatot így készítettem : Uborka és kaliforniai paprika szelet, erre az avokádókrém, a tojásszelet és a füstölt lazac, ezeket átszúrtam egy fogvájóval. 

A közelgő szilveszteri partiasztalra ideális falatkák, sok munka nincs vele és színes -mutatós, nem mellesleg nagyon finom is 🙂 

 

 

P1100840

P1100841

P1100844

P1100847

P1100849

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!