Simone gasztroságai

Az Új év első svájci gyökérkenyere

Nagyon kedves vendégek érkezését vártam, és friss gyökérkenyeret készítettem amit a libahájon készült  libamájhoz kínáltam. Egy ideje már csak gyökérkenyereket sütök mert annyira finomra sikerülnek , hogy a család nem kér másmilyet 🙂

 

Hozzávalók:  50 deka BL 80 liszt, kb 3 -3,8dl langyos víz, egy evőkanálnyi burgonyapehely, 1 evőkanálnyi himalája só, 1 evőkanál olivaolaj,  2 deka friss  élesztő. Este készítem össze. A tészta nem lesz kemény, inkább kissé lágy tésztát fogunk kapni. 

A lisztet egy tálba teszem, a friss élesztőt belemorzsolom majd elkeverem , hozzáadom a sót, a burgonyapelyhet, az olivaolajat és a langyos vízzel alaposan kikeverem a tésztát. Letakarva egész éjjel pihenni hagyom. Reggel lisztezett deszkára borítom, kétfelé vágom ,átdolgozom kicsit majd formázom úgy, hogy kicsit ellapogatom és magam felé feltekerem, majd a tengelye körül is 2x, 3x megcsavarom. Szilikonos sütőpapírra teszem a formára igazított kenyereket és letakarva fél óráig pihenni hagyom. A sütőt előmelegítem 190  fokra, az aljába teszek egy teli lábaska vizet , majd a kenyereket beteszem sülni körülbelül 35-40 percig , pirulásig. Rácson hűtöm . A kenyereket sütés előtt átszórtam liszttel így finom lisztes maradt a héja. 

P1110018

P1110019

P1110021

P1110022

P1110023

P1110024

P1110026

P1110028

P1110029

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Pammer Lívia says:

    Kedves Erika !
    Nagyon köszönöm a kedves szavakat, és a visszajelzést ! Szerintem dióval is isteni lesz, örülök, hogy így bejött a recept !! 🙂

  2. Kenyeres-Kis Erika says:

    Pár hete elkészítettem,aztán kiprobáltam más gyökérkenyereket is,de visszatértem a tiédhez,épp most kevertem be.Dióval szórom meg majd.Nagyon jó recept.

  3. Pammer Lívia says: (előzmény @Mónika Fehér)

    Kedves Mónika!
    Nagyon örülök, hogy sikerült és ízlett a családnak ! Nagyon szívesen , én köszönöm, hogy elkészítetted és visszajeleztél !! További jó böngészést az oldalon remélem találsz majd mást is ami elnyeri a tetszéseteket 🙂
    Üdvözlettel : Simone

  4. Mónika Fehér says:

    Kedves Lívia!
    Köszönöm szépen a receptet. Tegnap este bekevertem, ma reggel megsütöttem, épp az előbb fogyott el az utolsó morzsáig. Reggel kolbászos, sonkás rántottához még melegen, este pedig maradék újévi lencsegulyáshoz a vége. Kedvencek közé elmentve. Üdv.: Mónika

  5. Ugyan, nagyon szívesen 🙂 Majd referálj hogyan ízlett 🙂

  6. Lászlóné Velez says: (előzmény @Pammer Lívia)

    Tervbe van véve a jövő hétre…köszönöm a választ

  7. Nagyon finom, puha bélzetű és ropogós héjú kenyérke, érdemes kipróbálni 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!