Szeretjük a tenger gyümölcseit . A garnélát meg kiváltképp . Most előételnek készítettem sok gyömbérrel, sok fokhagymával és egy finoman eltalált tejszínes sűrítéssel, pirított gyökérkenyér szeletekre tálalva. Előételnek vagy vacsorának telitalálat.
Hozzávalók : 50 deka koktél garnéla ( fagyasztott), friss gyömbér , 3 gerezd fokhagyma, durvára őrölt bors, 1 dl tejszín , rizsliszt ( vagy búzaliszt ) a sűrítéshez, zsiradék, ha szükséges akkor kevés himalája só. A tálaláshoz pirított kenyérszeletek.
A zsiradékot egy serpenyőben felhevítjük és a fagyott állapotú garnélákat beleforgatjuk. Ráreszeljük a friss pucolt gyömbért, és a pucolt fokhagyma gerezdeket , őrölünk rá friss borsot és alaposan átforgatva megpároljuk. A tejszínt elkeverjük a rizsliszttel ( vagy búzaliszttel ) és a készre párolt-pirított de még egy kis lével rendelkező rákokat besűrítjük. Így kapunk egy kevés szószos alapot a rákok alá. A kenyérszeleteket megpirítjuk és a kész rákokat ráadagoljuk. Gyors és nagyon finom különleges étel ínycsiklandó ízekkel.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: