Ma egy jó tartalmas levest főztem, sok babbal és sok hússal jó forrón tálalva sok szaftos lével.
Hozzávalók : 40 deka sertés lapocka , kettő nagy fej vöröshagyma, zsiradék, egy teáskanálnyi őrölt piros paprika, frissen őrölt bors, egy csipetnyi lestyán , egy késhegynyi porított babérlevél, őrölt kömény, egy gerezd fokhagyma, himalája só, kettő közepes sárgarépa, 15 deka tarka bab, 15 deka fehér bab, a csipetkéhez egy egész tojás, liszt és só.
A vöröshagymát a zsiradékon megpároljuk , pirospaprikával szórjuk majd felöntjük vízzel és a kockára vágott húsokat belehelyezzük. A sárgarépát kockázzuk és a pucolt fokhagymagerezddel együtt a húshoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel , egy késhegynyi porított babérlevéllel és lestyánnal ízesítjük majd félpuhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk a beáztatott száraz babokat és készre-puhára főzzük. A tojást a liszttel és a sóval eldolgozzuk, rugalmas tésztát kapunk amit a forrásban levő leveshez csipkedünk, majd pár perc alatt a levest készre főzzük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: