Volt egy szép bőrös- csontos felső pulykacombom itthon . A csontot benne hagytam és bőrösen- egészben jó fűszeresen libazsíron puhára sütöttem.
Hozzávalók : bőrös-csontos felső pulykacomb, himalája só, kakukkfű, rozmaring, majoranna, őrölt kömény, őrölt bors, zsiradék, a körethez burgonyák, friss petrezselyem zöldje, a mártogatóshoz majonéz, natúr joghurt , 1 gerezd fokhagyma.
A húst sózzuk, a fűszerekkel jól bedörzsöljük és letakarva egy órán át pihentetjük. Libazsírt vagy sertészsírt teszünk alá és letakarva 2-2,5 órán keresztül finom puhára sütjük . A burgonyákat megmossuk, megpucoljuk és kockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük. A petrezselyem zöldjét apróra vágjuk zsiradékon megfuttatjuk és hozzáadjuk a főtt leszűrt burgonyát. A mártogatóshoz a majonézhez adunk 3 evőkanálnyi natúr joghurtot , belereszeljük a fokhagymagerezdet és alaposan elkeverjük.
Tálaláskor a hússzeletekre locsolhatunk a sütéskor visszamaradt fűszeres zsiradékból.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: