Simone gasztroságai

Sült pulykacomb petrezselymes burgonyával és fokhagymás mártogatóssal

Volt egy szép bőrös- csontos felső pulykacombom itthon . A csontot benne hagytam és bőrösen- egészben jó fűszeresen libazsíron puhára sütöttem. 

Hozzávalók : bőrös-csontos felső pulykacomb, himalája só, kakukkfű, rozmaring, majoranna, őrölt kömény, őrölt bors, zsiradék, a körethez burgonyák, friss petrezselyem zöldje, a mártogatóshoz majonéz, natúr joghurt , 1 gerezd fokhagyma.

A húst sózzuk, a fűszerekkel jól bedörzsöljük és letakarva egy órán át pihentetjük.  Libazsírt vagy sertészsírt teszünk alá és letakarva 2-2,5 órán keresztül finom puhára sütjük . A burgonyákat megmossuk, megpucoljuk és kockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük. A petrezselyem zöldjét apróra vágjuk  zsiradékon megfuttatjuk és hozzáadjuk a főtt leszűrt burgonyát. A mártogatóshoz a majonézhez adunk 3 evőkanálnyi natúr joghurtot , belereszeljük a fokhagymagerezdet és alaposan elkeverjük.

Tálaláskor a hússzeletekre locsolhatunk a sütéskor visszamaradt fűszeres zsiradékból.

 

P1110202

P1110213

P1110217

P1110218 

P1110220

P1110223

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!