Nem tudom ki hogy van vele, de én ilyenkor hét közben állandó időhiányban szenvedek , főzni viszont kell, mert a dobozos kaja ki van zárva az étrendből. Meg hát valljuk be, jobb ha saját kezűleg fő meg az étel, nem? 😀 Tehát gyors gondolatmenet, leltár a hűtőben-kamrában és indulhat is a főzés. Szégyen vagy nem, bolti leveles tésztából készítettem el a csigákat, ez most gyorsabbnak találtatott mint a sokszor hajtogatott saját 😀 , a leves is elkészült kevés idő alatt, bár hús nincs benne, cserébe jó sok zöldség került bele .
Hozzávalók a leveshez: Egy fej vöröshagyma, zsiradék, őrölt pirospaprika, sárgarépa, burgonya, vegyesen zöld és sárgahüvelyű metélőbab, himalája só, egy késhegynyi porított vargányapor ízesítőként, tejföl, rizs vagy búzaliszt, tárkony, lestyán, fehér őrölt bors .
A vöröshagymát a zsiradékon megpirítjuk, majd pirospaprikával megszórjuk és felengedjük vízzel. A sárgarépát , a burgonyát kockázzuk, és az alapléhez tesszük. A bab lehet fagyasztott vagy konzerv, ezt is az alapléhez tesszük , sózzuk, tárkonnyal , lestyánnal és a porított vargányaporral ízesítjük, egy csipet fehérborssal szórjuk és puhára főzzük. A tejfölt kikeverjük egy csapott evőkanálnyi rizs-vagy búzaliszttel és a levest behabarjuk. A végén pár csepp citromlével megbolondíthatjuk. Forrón tálaljuk
Hozzávalók a csigákhoz : Egy adag bolti leveles tészta, szilvalekvár, egy csipet őrölt fahéj, darált mandula két három maroknyi, egy egész tojás.
A leveles tésztát széthajtjuk , szilvalekvárral átkenjük- én egy kicsit sok lekvárt kentem és kissé kifolyt sülés közben- az őrölt fahéjjal áthintjük és rászórjuk a megdarált mandulát. Szorosan feltekerjük , éles késsel ujjnyi vastag darabokra vágjuk és szilikonos sütőpapírra helyezzük pár centis közöket hagyva. A tojást felverjük, és a csigákat átkenjük vele. Előmelegített sütőben légkeverésen 170 fokon aranyszínűre sütjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: