Ma megint egy olyan menüt hozok, amihez kevés előkészület szükséges és nem kell őrizni a tűzhelyet. Bár azért vigyázzatok, ne merüljetek bele nagyobb beszélgetésbe senkivel nehogy úgy járjatok mint én 😀 😀 a fűszeres burgonya kisebb felét sikerült megmentenem, a többi sajnos brikettre sült 😀
Hozzávalók a leveshez : 40-50 deka friss csiperkegomba, egy közepes méretű fehér húsú édesburgonya,egy csipet kakukkfű, egy csipet őrölt bors, porított vargányapor, himalája só, egy kisebb fej vöröshagyma, víz, 1 dl tejszín, egy teáskanál rizsliszt-vagy búzaliszt.
A vöröshagymát kevés zsiradékon megpároljuk, a megmosott ,felszeletelt csiperkegombát és a pucolt kockázott fehér húsú édesburgonyát hozzáadjuk, vízzel felöntjük, sóval, borssal, porított vargányaporral és kakukkfűvel ízesítjük, majd puhára főzzük. Ha kész, botmixerrel pürésítjük , kiforraljuk és hozzáadjuk a rizs-vagy búzaliszttel kikevert tejszínt. Forrón tálaljuk, reszelt gouda sajttal bőségesen szórva.
Hozzávalók a sörös csirkéhez: 8 darab csirkecomb ( alsó ) , himalája só, rozmaring, majoranna, zsiradék, sör.
A csirkecombokat sózzuk ( a bőrét rajta hagyjuk ) , rozmaringgal és majorannával átdörzsöljük és kevés zsiradékra fektetjük. A sör felét aláöntjük és alufóliával letakarva alsó felső sütésen 180 fokon puhára sütjük. Mikor megpuhult, levesszük az alufóliát átállítjuk a sütőt hőlégkeverésre és a maradék sörrel átlocsolva a bőrét pirosra pirítjuk.
Hozzávalók a fűszeres burgonyához : 5 darab nagyméretű burgonya, himalája só, zsiradék, kakukkfű és rozmaring.
A burgonyákat megmossuk, pucoljuk majd karikára vágjuk és kevés zsiradékra fektetjük. Sózzuk, a fűszerekkel vékonyan áthintjük és alufóliával letakarva puhára sütjük. Puhulás után kicsit rápiríthatunk ha ropogósabban szeretjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: