Simone gasztroságai

Fanta -torta

Már egy ideje valami jó túrós-citromos édességen járt az eszem, aztán bevillant ez a fanta szelet nevű sütemény. Még soha nem készítettem, de barátnőm sokszor megsüti a kerti partikra. Arra gondoltam, hogy csatos tortaformába fogom megsütni, mert a tepsi-készletem vagy túl nagy vagy túl alacsony vagy túl kicsi ahhoz , hogy szép magas ámde bőséges sütiáldást tegyek az asztalra. A tésztalapot Domán Edina receptje szerint készítettem ami azért is nagyszerű mert minden alapanyagot együtt kell csak összekeverni és zsírozott-lisztezett tortaformába töltve megsütni. Így nem kell attól félni, hogy összetörjük a tojásfehérjéből felvert habot. Ezúton is köszönet a receptért. A túrós tölteléket is kicsit másként készítettem mint azt olyan sok oldalon olvashatjuk, nem akartam tömény vajasra csinálni így tejszínnel és habfixálóval oldottam meg azt a kérdést, hogy ne legyen túl lágy a túrós masszám. A tetejére pudinggal felfőzött fantát tettem, ezt bármilyen más üdítőitallal kiválthatjuk.

Hozzávalók a laphoz : 4 egész tojás,10 dkg porcukor ,12 dkg vaj  ,15 dkg liszt ,2 evőkanál holland  kakaópor ,1/2 csomag sütőpor

A tojásokat kikevertem a porcukorral, hozzáadtam a puha teavajat , a lisztet , a kakaóport és a sütőport, majd jó alaposan elkevertem . Egy 26 centis  csatos tortaformát kizsíroztam, kiliszteztem és ebbe öntöttem bele a tésztát. 180 fokon sült, tűpróbát végeztem rajta bő 35 perc után. 

Túrókrém : 50-60 deka túró, 1 -1,5 dl tejszín, egy kis csomag habfixáló por,  porcukor, 10 deka puha vaj, 3-4 citrom reszelt héja.

A túrót egy tálba teszem, a puha vajat kikeverem a porcukorral és a túróhoz adom,  a citromok héját belereszelem . A tejszínt kikeverem a habfixálóval, és a túrómasszához adagolom majd alaposan átkeverem. Ha valaki édesebben szereti adjon hozzá nyugodtan több porcukrot. 

A megsült tésztalapot a tortaformán hagyom, kihűlés után visszacsatolom a tortakeretet, és a tészta tetejére halmozom a túrókrémet egyenletesen elosztva. Ha ezzel készen vagyunk, akkor elkészítjük a tetejére a fantás réteget. 

Hozzávalók a fantás réteghez: fél liter fanta üdítő, egy csomag vaníliás pudingpor. 

4 dl fantát egy tálban felforralunk. A maradék 1 dl -ben kikeverjük a pudingport majd hozzáadjuk a felforralt fantához és sűrűre főzzük. Ezután  a túrókrém tetejére öntjük, majd hűvös helyen dermedni-hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, a csatos formát óvatosan kicsatoljuk és lehúzzuk a tortánkról. 

P1110915

P1110916

P1110922

P1110923

P1110925

P1110929

P1110935

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!