Rakott kelnek indult, aztán mégiscsak leves lett belőle. Ezekben a hideg időkben szinte mindennaposan levesre vágyunk, jó tartalmas és forró levesekre. A kelkáposztám nem volt túl nagy, viszont gyönyörű és friss , jó sok juhbeles virslivel igencsak kedvemre való leves főtt belőle.
Hozzávalók : 1 darab közepes fej kelkáposzta, 3 darab közepes méretű burgonya, egy gerezd fokhagyma,egy csapott evőkanálnyi rizs-vagy búzaliszt, egy teáskanálnyi őrölt pirospaprika, himalája só, majoranna, tejföl, juhbeles virsli 3 pár, zsiradék, víz.
A kelkáposztát megmossuk, majd kockákra vágjuk. Forró vízben feltesszük főni, hozzáadjuk a pucolt fokhagymagerezdet, sózzuk, majorannával megszórjuk. Mikor félig puha, hozzáadjuk a pucolt , kockákra vágott burgonyákat és készre főzzük. Kevés zsiradékon világos rántást készítünk, megszórjuk az őrölt pirospaprikával, felengedjük hideg vízzel és folyamatos átkeverés mellett a forró leveshez adjuk, majd alaposan kiforraljuk. A tejfölt kikeverjük egy kis tálkában, állandó keverés mellett a forró levesből adagoljunk hozzá, majd tegyük vissza a levesbe és lassan forraljuk át. A virsliket vágjuk karikákra, kevés zsiradékon pirítsuk át , majd adjuk hozzá a kész leveshez és keverjük át. Jó forrón tálaljuk .
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: