Simone gasztroságai

Sült oldalas édesburgonyás burgonyapürével

Lányommal ketten nagy oldalas-fanok vagyunk, így elég gyakran kerül terítékre ez az étel. Ilyenkor azért egy darab csirkemellet vagy pulykacombot is szoktam sütni mellé, hogy a ház ura se maradjon éhen 🙂 Olyan szerencsés vagyok, hogy általában friss feldolgozásból jutok hozzá sertéshúshoz, az oldalast  nem is fagyasztottam, hanem sóztam- fűszereztem és puhára szaftosra sütöttem. Köretként burgonyapüré készült amit kiegészítettem egy nagy édesburgonyával és azt hiszem ezentúl nem is készítek máshogy pürét csak így ! Eszméletlen jó színe és íze lett, a család és magam is repetáztunk belőle 🙂

Hozzávalók : Oldalas, himalája só, majoranna, őrölt kömény, fokhagyma gerezdek, zsiradék. A püréhez 8 darab nagyobb burgonya, egy nagyobb méretű édesburgonya – a narancssárga húsú – , himalája só, teavaj, tej.

Az oldalast sózzuk, majorannával és őrölt köménnyel átdörzsöljük-hintjük , rászeleteljük a pucolt fokhagymagerezdeket és kevés zsiradékon 160 fokon lefedve puhára sütjük. A tetejét hagyhatjuk egy picit pirosabbra sülni, de ki ne szárítsuk.

A burgonyákat és az édesburgonyát megpucoljuk, kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Ha megfőtt, leöntjük róla a vizet,burgonyatörővel jól átnyomkodjuk, hozzáadunk 8-10 deka teavajat,  annyi tejet, hogy krémes állagot kapjunk, jól átkeverjük és ha szükséges utánasózunk.

A húst a csontok mellett szép szeletekre vágjuk, burgonyapürét halmozunk mellé, és házi savanyúsággal kínáljuk.

P1110939

P1110940

P1110944

P1110945

P1110948

P1110955

P1110958

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!