Simone gasztroságai

Mustáros – fokhagymás tarjaszeletek friss kenyérszeleten ahogy nagyapám szerette :)

Reggel kivettem 6 szép darab tarjaszeletet, sóztam, átkentem mustárral , fokhagymát szeltem rá, finoman befűszereztem és hűtőbe tettem. A napi munka után délután sütöttem és sokat gondolkoztam mi legyen mellé a köret. Aztán eszembe jutott egy kép a régmúltból, ahogy nagyapám szerette, ölbe véve, szépen lekanyarintott kenyérszelettel amire a forró tarjaszelet rádobta , kisbicskáját elővette és vágta nekünk a katonákat, ropogtattuk mellé a finom csemegeuborkát .. Ahogy megsültek a mustáros tarjaszeletek, vágtam egy darabot a saját sütésű fehérkenyeremből, a szaftos tarjaszeletet rátettem uborkát vágtam, elővettem egy kisbicskát és elkezdtem vágni a katonákat és elöntöttek az emlékek 🙂

Hozzávalók : 6-8 szelet vastagabb tarja, himalája só, mustár, őrölt kömény, majoranna, őrölt feketebors, fokhagyma gerezdek, zsiradék, kenyérszeletek és csemege uborka, vagy másféle házi savanyúság.

A tarjaszeleteket sózzuk, átkenjük mustárral, hintjük őrölt köménnyel, őrölt borssal, majorannával, rászeleteljük a pucolt fokhagymagerezdeket és ha van rá lehetőség akkor a hűtőben pihentessük pár órát. Ha ez kimarad, az sem nagy baj. A szeleteket ezután kizsírozott jénai aljába fektettem és letakarva 160 fokon omlósra puhára szaftosra sütöttem. Mikor egy kicsit már pirulásnak indult a teteje kivettem, egy saját sütésű kenyérszeletre fektettem, hagytam kicsit szaftosra a husit, hogy a kenyér átitatódjon a pecsenyelével és csemege uborkával tálalva nagyon jóízűt vacsoráztunk belőle 🙂

P1120010

P1120041

P1120042

P1120043

P1120046

P1120050

P1120052

P1120056

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!