Olyan hosszú ideig ellenálltam ennek a süteménynek… répa… szeretem..de hogy tortának?? Aztán egy szakmai rendezvényen süteménnyel kínáltak, én meg kóstoltam… húúú, ez a finomság vajon mi lehet ? Hát kedveseim, kiderült, hogy ez bizony répatorta 😀 Több oldalon megnéztem, hogyan készül, és több receptből raktam össze a saját verziómat amit természetesen ma meg is sütöttem félkéz ide-vagy oda 😀 – Sajnos hétfőn baleset ért és a jobb kezemet nem tudom használni, ezért is volt a héten egy kis fáziskimaradás a blogon 🙂 – Tehát a torta elkészült, leteszteltük, megtartjuk !!
Hozzávalók : 5 darab tojás, 25 deka barna cukor, egy bögre olvasztott vaj, 2 evőkanál lágy zsír, egy csomag sütőpor, 25 deka reszelt sárgarépa, 30 deka liszt, egy teáskanál őrölt fahéj, egy maréknyi durvára vágott mandula.
A krémhez : 1,5-2 dl hulala, 3 púpos evőkanál mascarpone sajt, egy narancs reszelt héja, fél narancs leve, egy teáskanál porcukor, a díszítéshez fehércsoki lapok és durvára vágott mandula
A tojásokat a cukorral a vajjal és a zsírral alacsony fokozaton kézi mixerrel kikeverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral . A reszelt sárgarépát , a mandula felét, a fahéjat és a sütőporral elkevert lisztet a tojásos masszához adagoljuk és alaposan kikeverjük. 26cm -es csatos tortaformát kizsíroztam, kiliszteztem és a masszát a formába öntöttem. A sütőt előmelegítettem 160-170 fokra, a tésztát betettem, és pirulásig sütöttem . Tűpróbát csináltam, körülbelül 45-50 percig sült a tészta. Mikor elkészült, a formából kivettem, hűtöttem. A tészta teljes kihűlése után elkészítettem a krémet : a hulalát és a mascarpone sajtot egy magas falú tálba tettem, belereszeltem a narancs héját, belefacsartam a levét egy teáskanálnyi porcukrot és kézi mixerrel habbá vertem. Ezután a krémet a tészta tetejére halmoztam , eligazgattam – nem lett annyira szép, de mentségemre bal kézzel készült :)- rászórtam a fehércsoki lapkákat és a maradék durvára szeletelt mandulát. Szerintem nagyon finom lett 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: