Simone gasztroságai

Epres-túrókrémes pohárkrém maradékok felhasználásával

 Valami még hiányzott ebéd után, de nehéz és főleg időigényes dologba nem akartam keveredni. Tudtam, hogy van a hűtőben maradék – bontott mascarpone sajt, tejszín , laktózmentes túró, és pár szem eper ami épp végstádium előtti állapotban várta a sorsát. Így született meg ez a pohárkrém, ami finoman citromosra, frissítőre és gyümölcsösre sikeredett . Nem lett túl édes, inkább egy jó kis savanykás de mégis kellemes túrós desszert született.


Hozzávalók:
Babapiskóta,3-4 evőkanál mascarpone sajt, 0,5 dl tejszín, 4 -5 evőkanál túró, citromhéj, 1 citrom leve, 2-3 evőkanál barna cukor, fehér csoki, eper vagy bármilyen más gyümölcs, szeletelt mandula.


A babapiskótát apróra összetörjük és a pohár aljába tesszük. Olvasztott fehércsokival meglocsoljuk. A túrókrémet a következőképpen keverjük ki : mascarpone sajt, túró, tejszín, egy citrom leve, cukor és a citrom lereszelt héja. Jó kis krémes állagú legyen a kikevert massza.
A fehércsokival leöntött babapiskótára halmozzunk apróra vágott epret, erre egy réteg túrós krémet, majd újra gyümölcsöt és megint túrós krémet. A tetejét csorgassuk át olvasztott fehér csokival, szórjuk meg szeletelt mandulával és erre is egy kevés csokit csorgassunk. Kész is a finom frissítő desszert.

túró1

túró2

túró3

túró4

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!