Imádom még a szót is, hogy pogácsa 🙂 Reggelire, vacsorára, leves mellé , egy bögre tejeskávéval vagy csak egy baráti összejövetel kellékeként, a pogácsa nálunk örök . Ha sok időm van háromszor is meghajtogatom , hogy szép magas leveles legyen, de hétköznap és munka után egyre gyakrabban a sütőporos változatot készítem ami még másnap is puha marad – már ha nem fogy el még a sütés napján 😀 Most egy olyan pogácsa készült amibe belecsempésztem az édesburgonyás krumplipüré maradékát, élesztő helyett sütőporral készítettem és nagyon nagyon finom végeredményt kaptam. Drága kutyám aki hamarosan 14 éves lesz imádja a tésztaféléket és minden alkalommal hű kísérőm a fotózáskor. Amikor a pogácsákat fotóztam, hangot is adott türelmetlenségének, kérte a pogi adagját 😀 Képek Róla a recept és a pogiképek alatt 🙂
Hozzávalók: 50 deka liszt, 18-20 deka sertészsír, 1 tasak sütőpor, himalája só egy csapott evőkanállal, egy egész tojás, 25-30 deka tejföl (egy- másfél pohárnyi ) kettő evőkanál édesburgonyás krumplipüré, egy marék apróra reszelt sajt. A tetejére a kenéshez egy egész tojás, reszelt sajt ízlés szerint
A lisztet a dagasztóüstbe szitáltam, belekevertem a sütőport, a puha zsírt, az egész tojást, az édesburgonyás pürét , a tejfölt, a sót , a marék sajtot és a géppel simára megdagasztattam a tésztát. Szép puha de nem ragacsos tésztát kaptam. Lisztezett deszkára borítottam, kisodortam úgy két ujjnyi vastagra , berácsoztam egy késsel a tetejét, felvert tojással átkentem az apróra reszelt sajttal megszórtam majd kisméretű pogácsaszaggatóval kiszaggattam. Szilikonos sütőpapírra sorakoztattam és előmelegített sütőben 170 fokon aranyszínűre sütöttem . Illatos és puha pogácsákat kaptam, és ami fontos, hogy gyorsan elkészül, nincs kelesztési idő és hajtogatás .
A fotózás után természetesen járt a szakasszisztensi pogácsa adag 😀 <3
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: