Simone gasztroságai

Édesburgonyás -sajtos pogácsa kelesztés nélkül

Imádom még a szót is, hogy pogácsa 🙂 Reggelire, vacsorára, leves mellé , egy bögre tejeskávéval vagy csak egy baráti összejövetel kellékeként, a pogácsa nálunk örök . Ha sok időm van háromszor is meghajtogatom , hogy szép magas leveles legyen, de hétköznap és munka után egyre gyakrabban a sütőporos változatot készítem ami még másnap is puha marad – már ha nem fogy el még a sütés napján 😀 Most egy olyan pogácsa készült amibe belecsempésztem az édesburgonyás krumplipüré maradékát, élesztő helyett sütőporral készítettem és nagyon nagyon finom végeredményt kaptam. Drága kutyám aki hamarosan 14 éves lesz imádja a tésztaféléket  és minden alkalommal hű kísérőm a fotózáskor. Amikor a pogácsákat fotóztam, hangot is adott türelmetlenségének, kérte a pogi adagját 😀 Képek Róla a recept és a pogiképek alatt 🙂

Hozzávalók: 50 deka liszt, 18-20 deka sertészsír, 1 tasak sütőpor, himalája só egy csapott evőkanállal, egy egész tojás, 25-30 deka tejföl (egy- másfél pohárnyi ) kettő evőkanál édesburgonyás krumplipüré, egy marék apróra reszelt sajt. A tetejére a kenéshez egy egész tojás, reszelt sajt ízlés szerint

A lisztet a dagasztóüstbe szitáltam, belekevertem a sütőport, a puha zsírt, az egész tojást, az édesburgonyás pürét , a tejfölt, a sót , a marék sajtot és a géppel simára megdagasztattam a tésztát. Szép puha de  nem ragacsos tésztát kaptam. Lisztezett deszkára borítottam, kisodortam úgy két ujjnyi vastagra , berácsoztam egy késsel a tetejét, felvert tojással átkentem  az apróra reszelt sajttal megszórtam majd kisméretű pogácsaszaggatóval kiszaggattam. Szilikonos sütőpapírra sorakoztattam és előmelegített sütőben 170 fokon aranyszínűre sütöttem . Illatos és puha pogácsákat kaptam, és ami fontos, hogy gyorsan elkészül, nincs kelesztési idő és hajtogatás .

P1120273

P1120274

P1120272

P1120262

P1120264

P1120265

A fotózás után természetesen járt a szakasszisztensi pogácsa adag 😀 <3

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!