Ezer szállal kötődöm Mosonmagyaróvárhoz, itt születtem, itt jártam gimnáziumba, itt jártam egyetemre, itt avattak óvári gazdásszá, a város tiszteletbeli polgárává , itt dolgozom 🙂 A város híres a tejiparáról, jelentős a gépipar és a timföldgyártás, híres a gyógyvize, kiváló az egyeteme , elhelyezkedése pedig jelentős térségek metszéspontjában található. Hát kimaradhat a blogról az óvári sertésborda? Ugye, hogy nem 🙂 Hagyományosan óvári sajtból, sonkával gombakrémmel készítettem, párolt rizs körettel.
Hozzávalók : 6-8 szelet sertéskaraj, himalája só, vékonyra szeletelt jó minőségű gépsonka, gombakrém, óvári trappista sajt- vagy óvári prémium trappista , zsiradék, rizs-vagy búzaliszt. A gombakrémhez: 40 deka csiperkegomba, egy kis fej vöröshagyma, só, bors, egy csipet őrölt pirospaprika, egy teáskanálnyi tejföl és rizs vagy búzaliszt.
A karajszeleteket enyhén klopfoljuk és sózzuk. Rizs-vagy búzalisztbe forgatjuk és kevés zsiradékon mindkét felét szépen átsütjük de ki ne szárítsuk. Gombakrém készítése: A vöröshagymát lereszeljük és kevés zsiradékon megpároljuk. A gombát belereszeljük, sózzuk, borsozzuk egy csipet pirospaprikával megszórjuk és puhára főzzük. A tejfölt kikeverjük egy kávéskanálnyi rizs vagy búzaliszttel és a készre főzött gombakrémet besűrítjük jó krémes állagúvá. A kisütött karajszeleteket egy zsírral enyhén átkent tepsibe sorakoztatjuk , ráfektetünk minden hússzeletre egy vékony sonkaszeletkét, megkenjük gombakrémmel és a tetejére kb fél centi vastag sajtszeleteket ültetünk.
A sütő grill funkcióján a sajtot a húsok tetején pirulásig grillezzük. Köretként hasábburgonyát, vagy párolt rizst kínálhatunk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: