Simone gasztroságai

Óvári sertésborda

Ezer szállal kötődöm Mosonmagyaróvárhoz, itt születtem, itt jártam gimnáziumba, itt jártam egyetemre, itt avattak óvári gazdásszá, a város tiszteletbeli polgárává , itt dolgozom 🙂 A város híres a tejiparáról, jelentős a gépipar és a timföldgyártás, híres a gyógyvize, kiváló az egyeteme , elhelyezkedése pedig jelentős térségek metszéspontjában található.  Hát kimaradhat a blogról az óvári sertésborda? Ugye, hogy nem 🙂  Hagyományosan óvári sajtból, sonkával gombakrémmel készítettem, párolt rizs körettel.

Hozzávalók : 6-8 szelet sertéskaraj, himalája só, vékonyra szeletelt jó minőségű gépsonka, gombakrém, óvári trappista sajt- vagy óvári prémium trappista , zsiradék, rizs-vagy búzaliszt. A gombakrémhez: 40 deka csiperkegomba, egy kis fej vöröshagyma, só, bors, egy csipet őrölt pirospaprika, egy teáskanálnyi tejföl és rizs vagy búzaliszt.

A karajszeleteket enyhén klopfoljuk és sózzuk. Rizs-vagy búzalisztbe forgatjuk és kevés zsiradékon mindkét felét szépen átsütjük de ki ne szárítsuk. Gombakrém készítése: A vöröshagymát lereszeljük és kevés zsiradékon megpároljuk. A gombát belereszeljük, sózzuk, borsozzuk egy csipet pirospaprikával megszórjuk és puhára főzzük. A tejfölt kikeverjük egy kávéskanálnyi rizs vagy búzaliszttel és a készre főzött gombakrémet besűrítjük jó krémes állagúvá. A kisütött karajszeleteket egy zsírral enyhén átkent tepsibe sorakoztatjuk , ráfektetünk minden hússzeletre egy vékony sonkaszeletkét, megkenjük gombakrémmel és a tetejére kb fél centi vastag sajtszeleteket ültetünk.

A sütő grill funkcióján a sajtot a húsok tetején pirulásig grillezzük. Köretként hasábburgonyát, vagy párolt rizst kínálhatunk.

P1120275

P1120279

P1120291

P1120292

P1120296

P1120297

P1120299

P1120303

óvár

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!