Szombatokon általában valami jó kis tartalmas levest főzök, hogy ne kelljen sokat vacakolnom az ebéddel. A raguleves mellé leveles tésztából túrós-meggyes batyukat készítettem bolti leveles tészta felhasználásával. Gyors és nagyon finom kiegészítője bármilyen levesnek.
Hozzávalók : egy csomag leveles tészta, 15-20 deka túró, kettő marék lecsepegtetett meggy, egy bourbon vaníliás cukor, egy egész tojás, 3 evőkanál barna cukor, citromhéj.
A túrót villával áttörjük, a jól lecsepegtetett meggyet , a tojást, a cukrot, a vaníliáscukrot és a reszelt citromhéjat hozzáadjuk és alaposan kikeverjük. A leveles tésztát széthajtjuk, körülbelül egyforma kockákra vágjuk. A kész túrós masszából a kockák közepére halmozunk, és a sarkokat összefogva batyu formára igazítjuk. A sütőt előmelegítjük 170 fokra, a batyukat tejjel vagy egy felvert tojással átkenhetjük és aranybarnára sütjük . Miután kihűltek porcukorral áthinthetjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: