Simone gasztroságai

Tejszínes tavaszi csirkeleves snidlinggel

Annyira szeretem ezeket a gyorsan elkészülő finom selymes leveseket, forrón gőzölgőn. Valahogy nekem még hűvös ez a március -eleji idő, jólesik egy forró leves , kellemesen átmelegít és jobban viselem a hűvösebb időszakokat 🙂 Ez a leves tényleg gyors és nagyon egyszerű, ajánlom mindazoknak akik nem akarnak sokat bíbelődni . Gluténmentes, laktózmentes étrendbe és diétába is  beilleszthető .

Hozzávalók : kettő egész filézett csirkemell, egy nagy fej vöröshagyma, kevés zsiradék, himalája só, porított vargánya, 4 nagyobb burgonya, 1-1,5 dl laktózmentes ( vagy sima ) tejszín, 1-1,5 evőkanálnyi rizsliszt ( vagy búzaliszt ) , őrölt bors, egy mokkáskanálnyi lestyán, egy csokor snidling, pár szál friss petrezselyemzöld.

A vöröshagymát apróra vágjuk és kevés zsiradékon üvegesre pároljuk. a csirkemelleket kockázzuk és a hagymán fehéredésig kevergetjük. Őrölt borssal, vagy frissen őrölt kicsit durvább szemű borssal jól áthintjük, hozzáadjuk a sót , a porított vargányából fél mokkáskanálnyit , a lestyánt,  majd felöntjük vízzel és puhára főzzük. Mikor a hús már puha, hozzáadjuk a kockázott burgonyát és addig főzzük míg a burgonya egészen megpuhul. Célszerű gyorsan megfővő burgonyafajtát választani. A rizslisztet ( vagy búzalisztet ) elkeverjük a laktózmentes ( vagy sima ) tejszínnel és a lassú forrásban levő levest hőkiegyenlítés után  behabarjuk. A forró levest tálkákba szedjük , frissen vágott snidlinggel és friss petrezselyemzölddel jól megszórjuk.

P1120513

P1120514

P1120523

P1120524

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!