Simone gasztroságai

Tavaszi csirkenyárs joghurtos-snidlinges mártással, fekete paradicsommal

Ki ne kedvelné a finom omlósra, ropogósra sült husifalatokat és zöldségeket nyársra húzva …? Egy kellemes kis fűszerezéssel, finom mártogatóssal nekem a kerti partik hangulatát idézi .

Hozzávalók a nyárshoz :
Csirkemell, vagy csirkecomb kockákra vágva, vöröshagyma cikkekre vágva , gombafej cikkekre vágva, szalonna felkockázva.
A kockára vágott csirkemellet ízlés szerint fűszersóval és fehér borssal ízesítettem, majd rövid állás után az előkészített nyársakra tetszőleges módon egymás után felszúrtam az elkészített hozzávalókat. A gombát akkor sóztam át enyhén mikor már fenn voltak a nyárson.
Lassan grilleztem,hogy minden eleme kellőképpen átsüljön, megpuhuljon.
Amíg sültek a nyársak, addig elkészítettem a joghurtos mártást.

Joghurtos-snidlinges mártás hozzávalói:
3 evőkanál majonéz, 4 evőkanál natúr joghurt, 5-6 szál friss snidling szár. A natúr joghurtot és a majonézt összevegyítjük, simára keverjük, majd belekeverjük a megmosott, apróra vágott snidlinget.

A paradicsomokat kettévágjuk, a tányér közepére helyezzük. A tányér két oldalára fektetjük a nyársakat és két evőkanállal mellé halmozzuk a mártást.

 

nyárs1

nyárs2

nyárs3

nyárs4

nyárs5

nyárs6

nyárs7

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!