Simone gasztroságai

Medvehagymás bagett

Ma egy bagettet hozok Nektek, amit medvehagymával dúsítottam. Indul a medvehagyma szezonja, sok sok finomság készíthető belőle 🙂


Hozzávalók:
40 deka liszt, 1 teáskanál só, 2 evőkanál olivaolaj, 2 dl víz, 3 deka élesztő
medvehagyma apróra vágva, ízlés szerinti mennyiségben.
A hozzávalókból rugalmas tésztát dagasztunk, majd kelesztőtálban duplájára kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, majd kettévesszük. Kis gombócokat formázunk, majd bagett alakúra nyújtjuk- formázzuk. Letakarva fél órát pihentetjük, majd pengével több helyen bevágásokat ejtünk. 
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a sütőtérbe helyezhetünk egy vízzel teli kislábast, majd a bagetteket sütőpapírra helyezzük és betesszük az előmelegített sütőbe. Pirosra- ropogósra sütjük.

bag1

bag2

bag3

bag4

bag5

bag7

 
 
 
 
 
 
 
Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!