Ma egy bagettet hozok Nektek, amit medvehagymával dúsítottam. Indul a medvehagyma szezonja, sok sok finomság készíthető belőle 🙂
Hozzávalók:
40 deka liszt, 1 teáskanál só, 2 evőkanál olivaolaj, 2 dl víz, 3 deka élesztő
medvehagyma apróra vágva, ízlés szerinti mennyiségben.
A hozzávalókból rugalmas tésztát dagasztunk, majd kelesztőtálban duplájára kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, majd kettévesszük. Kis gombócokat formázunk, majd bagett alakúra nyújtjuk- formázzuk. Letakarva fél órát pihentetjük, majd pengével több helyen bevágásokat ejtünk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a sütőtérbe helyezhetünk egy vízzel teli kislábast, majd a bagetteket sütőpapírra helyezzük és betesszük az előmelegített sütőbe. Pirosra- ropogósra sütjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: