Simone gasztroságai

Egyfajta alaptészta, két ízesítéssel : sajtos pogácsa és szilvalekváros háromszögek leveles tésztából

Leves mellé vagy egy kis ropogtatni valónak egy alaptésztából kétféle ízesítéssel . Bolti leveles tésztából, vagy akár a magunk által meggyúrt és meghajtogatott leveles tésztából is készülhet, nálam most az időhiány miatt bolti levelesből készült de nem vont le semmit az élvezeti értékéből 🙂

Hozzávalók : kettő csomag bolti leveles tészta, 20-25 deka gouda vagy trappista sajt, egy egész tojás, szilvalekvár.

A leveles tésztákat kihajtogatjuk . A pogácsákhoz  kisméretű szaggatóval korongokat szaggatunk a tésztából. A sajtot lereszeljük apró méretűre. Egy darab pogácsa elkészítéséhez három darab kiszaggatott korongot használtam fel. Az alsó darabot megkentem a felvert tojással, egy csipet reszelt sajtot szórtam rá, majd egy másik korong alját is átkentem tojással amit a már sajttal megszórt alsó korongra tettem, a felső részt is átkentem tojással, szórtam sajttal, majd egy újabb korong, szintén mindkét fele tojással átkenve és a teteje is sajttal szórva. Tehát: korong-kenem-sajt-korong mindkét fele kenve-sajt -korong kenve és sajt.

A szilvalekváros háromszögekhez a tésztát négyzet formákra vágtam, a közepébe szilvalekvárt halmoztam és kettéhajtottam háromszög alakúra. A széleket villával jól átnyomkodtam, tojással átkentem de így is megszökött néhol a szilvalekvár sülés közben 🙂

Finom ropogós ízes falatkák sültek 🙂

P1120597

P1120601

P1120602

P1120620

P1120625

P1120630

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!