Igazán ínycsiklandó és nagyon laktató szendvics született, sok sok finomsággal töltve ízes puha muffinzsemlében , a gyerekek nagy örömére 🙂 Mindenki ízlése szerint töltötte.
Hozzávalók a zsemlékhez: 35 deka liszt, 2 deka friss élesztő, 2-2,5 dl langyos víz , egy mokkáskanálnyi méz, 1 csapott evőkanál himalája só, 2 evőkanálnyi puha vaj ( nem margarin ! ) , 1 csapott evőkanálnyi burgonyapehely .
A húspogácsához : 50 -60 deka darált marhahús, egy kisebb fej vöröshagyma, himalája só, őrölt bors, 1 teáskanál mustár, 1 teáskanál ketchup.
Belevalók : kemény sajt ízlés szerint, nálam cheddar sajt lapok, zsázsacsíra, fekete paradicsom , baconszalonna szeletek, friss újhagyma karikák, jégsaláta.
A muffinzsemlékhez a lisztet átszitáljuk a dagasztóüstbe , belemorzsoljuk a friss élesztőt,hozzáadjuk a mézet, a burgonyapelyhet , a sót, a langyos vizet, majd elkezdjük dagasztani. Félidőben hozzáadagoljuk a puha vajat és szép sima , puha de nem ragacsos tésztát dagasztunk. Meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkára borítjuk és óvatosan ujjnyi vastagra igazítva fánkszaggatóval vagy egy nagyobb méretű pohárral kiszaggatjuk. 8 darab zsemle jön ki kb ebből az adagból. Szilikonos sütőpapírra helyezzük a kiszaggatott zsemléket , és fél órán keresztül pihentetjük őket. Közben a sütőt előmelegítjük 190-200 fokra és a zsemléket aranyszínűre sütjük.
A húspogácsához a darált marhahúst sózzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a mustárt és a ketchupot, belereszeljük a kis fej vöröshagymát ,alaposan összedolgozzuk, majd hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Grillrácson, vagy teflonos serpenyőben sütjük, pogácsákat formázva .
A muffinzsemléket kettévágjuk, és ízlés szerint töltve-rétegezve kínáljuk. Én egy jégsaláta-majonéz- húspogácsa- paradicsom-újhagyma- sajt -pirított baconszalonna -csíra kombinációt készítettem magamnak 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: