Simone gasztroságai

Tarjaszelet zöldfűszeres vajjal, rozmaringos steakburgonyával

Szeretem a szaftos puha ám zsiradékkal kissé átszőtt húsokat. A tarja pont megfelel ezeknek a kívánalmaimnak 🙂 Kevés zsiradékon finoman fűszereztem, és sütöttem puhára, majd hozzáadtam a kedvenc fűszereimmel készült fűszervajat , illatos és pikáns ízű husit kaptam. A burgonyákat is megfűszereztem, de nem sok fűszert használva, csak épp egy kis szórással, hogy ne legyen nagyon intenzíven fűszeres hatása az ételnek.

Hozzávalók : 6-8 szelet tarja közepesen vastagra szeletelve, himalája só, őrölt bors, őrölt kömény, zsiradék, 6-8 közepes burgonya, morzsolt rozmaring. A fűszervajhoz reszelt fokhagymagerezd, apróra vágott friss snidling, teavaj, só.

A hússzeleteket sózzuk, borssal és köménnyel enyhén átszórjuk, majd lassan, kevés zsiradékon puhára , enyhén pirosasra sütjük. A burgonyákat alaposan megmossuk , cikkekre vágjuk , a héját rajta hagyjuk, zsírral átkenjük, sózzuk és a rozmaringgal áthintjük, szilikonos sütőpapírra helyezzük. Lefedve puhára sütjük majd  kissé rápirítunk, hogy szép aranyló színűekké váljanak.

Fűszervaj : 10 deka puha teavaj, 1 gerezd reszelt fokhagyma, 3-4 szál friss snidling, csipetnyi só. A vajat kikeverjük, hozzáadjuk a sót az apróra vágott snidlinget a reszelt fokhagymát és alaposan átkeverjük. Egy nylonzacskót kiterítünk, a kezünkkel rúd formára igazítjuk a fűszervajunkat , beletekerjük a zacskóba és hűtőbe tesszük legalább 20 percre.

A hús mellé ízlés szerint kínáljuk a burgonyacikkeket, majd a hűtőben keményre dermesztett fűszervajunkból 2-3 vékonyabb szeletet vágunk és a hússzeletre tesszük. A forró hússzeletre ráolvad a fűszervajunk, ami ad egy nagyon finom ízt pluszban az ételnek.

 

P1120796

P1120795

P1120803

P1120808

P1120806

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!