Simone gasztroságai

Sörben sült majorannás kacsamell édesburgonyás pürével, roppanós káposztával

Nagyon szép kacsamellet és kacsacombot sikerült beszereznem,  nem fagyasztottam le, hanem felhasználtam a vasárnapi ebédhez mert régen ettünk már kacsát. Semmi különleges fűszerezés, csak só és majoranna, most a sütésnél volt egy kis csavar, mert bő sörös lében sültek olyan omlósra, hogy szinte szétolvadt a szánkban 🙂 A köret közkívánatra édesburgonyás püré és lila párolt káposzta lett.

Hozzávalók : 4 darab kacsacomb, 4 darab kacsamell, himalája só, majoranna, kacsazsír, 1-2 dl sör, a körethez 6-7 nagyobb burgonya, egy nagyobb édesburgonya, teavaj, tej, a lila káposztához: egy kisebb fej lila káposzta, cukor, ecet, őrölt kömény, egy kisebb fej vöröshagyma, barna cukor.

A kacsamelleket és a kacsacombokat alaposan átmossuk , az előforduló tollmaradványoktól megszabadítjuk , kissé bevagdossuk a bőrt ,besózzuk, majorannával átszórjuk. Egy  kacsazsírral vékonyan átkent tepsibe helyezzük a húsokat egymás mellé, majd a sört aláöntjük, alufóliával befedjük és előmelegített sütőben 160 fokon puhára sütjük. Mikor a hús megpuhult az alufóliát levesszük és kissé rápirítunk a hús bőrös felületére. A maradék sörrel locsoljuk meg a kacsákat, szép piros, ropogós lesz tőle a kacsa bőre.

A lila káposztát csíkokra vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, kettévágjuk és felszeleteljük. Kevés zsiradékon puhára fonnyasztjuk, hozzáadunk két evőkanálnyi barna cukrot, egy kicsit átkaramellizáljuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott káposztát, sózzuk, cukrozzuk, köménymaggal hintjük és felöntjük vízzel. Két evőkanálnyi ecetet adunk hozzá, és puhára főzzük. Kóstolás után még utánaízesíthetjük. (Én kicsit édesebben kedvelem. )

A püréhez: A burgonyákat és az édesburgonyát megpucoljuk, kockázzuk majd sós vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük, hozzáadunk 5-8 deka teavajat, ezt hagyjuk a forró krumplin szétolvadni, majd burgonyatörővel alaposan átnyomkodjuk, és annyi tejjel felöntjük amennyivel egy jó kis krémes állagot nem kapunk. Sózzuk ízlés szerint.

 

P1120972

P1120975

P1120976

P1120977

P1120982

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!