Sósra-sajtosra vágytam, de időm -na az mindig kevés- ezért úgy kellett gondolkoznom, hogy gyorsan elkészüljek és az eredmény olyan legyen amit szeretnék. Így a pide recepten kicsit változtatva begyúrtam egy tökmagos tésztát, és négy tepsi illatos ropogós és nagyon sajtos finomságot sütöttem. Egy baj van vele, hogy addig jártunk rá amíg a tál üres nem lett 😀
Hozzávalók : 50 deka liszt, 1,5 deka friss élesztő, egy doboz natúr joghurt, egy teáskanál tejszín, egy evőkanál himalája só, 2-3 evőkanál olivaolaj, 1-2 marék durvára vágott tökmag, annyi langyos víz amennyivel még rugalmas és nem ragacsos tésztát kapunk, 45 deka gouda vagy trappista sajt, egy egész tojás, kettő gerezd fokhagyma.
A lisztet a dagasztóüstbe szitáltam, belemorzsoltam a friss élesztőt, hozzáadtam a sót, az olivaolajat a joghurtot , a teáskanálnyi tejszínt , a durvára vágott tökmagot és alacsony fokozaton elkezdtem dagasztani. A langyos vizet a tésztához adagoltam sima , rugalmas tésztát dagasztottam. 20 percig pihentettem, majd 3-4 egyenlő részre vágtam, lisztezett deszkán egyenként vékonyra kisodortam. A sajtot durvára reszeltem, a tojást egy bögrében felvertem, és belereszeltem a kettő gerezd pucolt fokhagymát. A kisodort tésztalapot a fokhagymás tojással átkentem, bőségesen megszórtam sajttal, majd előmelegített sütőben 170 fokon aranyszínűre sütöttem. A megsült lapot kettévágtam, majd ujjnyi-kétujjnyi széles darabokra vagdostam. Kiváló rágcsálnivaló baráti összejövetelekre, vagy ragulevesek mellé.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: