Ma egy egyszerű ám annál finomabb lazacos fogás kerül a terítékre. A só mellett négyféle bors pikáns egyvelege teszi ezt az ételt igazán ízessé, a hozzá készült friss zöldfűszeres mártogatós pedig aromás kiegészítője lett.
Hozzávalók : lazacfilé 8 darab , himalája só, négy bors keveréke : zöld bors, fekete bors, fehér bors és rózsabors amit frissen őrölve szórtam a halfilére, zsiradék, a mártogatóshoz : majonéz, tejföl, friss petrezselyem zöldje, friss snidling, egy teáskanálnyi fehérbor, köretként fokhagymás -fűszeres steakburgonya.
A lazacfiléket átsóztam, majd állni hagytam. A zsiradékot felhevítettem a lazacfiléket belefektettem, majd a négy bors keverékét frissen ráőröltem. A halfilék mindkét oldalát borsoztam ! A mártogatóshoz a majonézt ( kb 1-2 dl ) kikevertem 1-2 dl tejföllel, egy kis csokor friss petrezselyemzöldet és egy maréknyi friss snidlinget apróra vágtam és a mártásba kevertem, majd egy teáskanálnyi fehérborral pikánsabbá tettem. A steakburgonyákat sütőben hozzáadott zsiradék nélkül sütöttem puhára-ropogósra.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: