Simone gasztroságai

Vajas keksz ibolyaszirmokkal

Rengeteg illatos ibolya nyílik az udvarunkban és már egy ideje motoszkált bennem, hogy kandírozni kellene belőle, vagy belesütni valami jó kis kekszbe. Így azt találtam ki, hogy a skót vajas keksz alaptésztájába teszek késsel átvágott szirmokat, és a szórásához vaníliacukros befőzőcukorba forgatott szirmokat használok fel. Illatos, omlós kekszek sültek .

Hozzávalók : 20 deka teavaj (!) , egy tojás sárgája, 12 deka barna cukor ,2 tasak vaníliás cukor  (én a bourbon vaníliást használtam), 30 deka liszt,  1 teáskanálnyi citromlé, a szóráshoz fehér befőzőcukorral elkevert vaníliás cukor, fél maréknyi ibolyaszirom.

Az ibolyát alaposan megmossuk, kézzel, vagy egy éles késsel a szirmokat leválasztjuk, papírtörlőre helyezzük.

A vajat a barna cukorral a vaníliás cukrokkal és a tojás sárgájával kézi mixerrel habosra keverjük. Hozzáadjuk a citromlevet , az ibolyaszirmok felét és a lisztet majd kézzel alaposan meggyúrjuk, szép formázható tésztát kapunk. 20 percre hűtőbe tettem. Ezután lisztezett deszkán vékonyra nyújtottam és tetszőleges formákra szaggattam. Szilikonos sütőpapírra fektettem a kiszúrt formákat és előmelegített sütőben alsó- felső sütésen 170 fokon megsütöttem, éppen annyira, hogy enyhén aranyszínűek legyenek. Mikor kivettem még forrón átszórtam a befőzőcukorral elkevert vaníliáscukorral amibe előzőleg a maradék ibolyaszirmok is belekerültek. Ezután egyenként tálcára szedtem őket teljes kihűlésig. Omlós, illatos kekszek születtek, tea vagy kávé mellé különleges csemege. A maradékot fémdobozba zárva eltarthatjuk- ha marad 🙂

P1130162

P1130163

P1130165

P1130167

P1130172

P1130183

P1130191

Címkék: , , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!