Simone gasztroságai

Sörös-fokhagymás csirke

Formás, kívánatos grillcsirkét vettem, de az időm úgy hozta, hogy egy kevés időt a fagyasztómban csücsült. Aztán kigondoltam, mi legyen vele és pataki tálban fokhagymásan , majorannával sörben sütve és locsolva omlósra sütöttem. Köretként csak egy friss salátát készítettem mellé.

Hozzávalók : egy egész grillcsirke, himalája só, fokhagyma, majoranna, rozmaring,1,5 dl sör.

A csirkét besózzuk, majorannával és rozmaringgal átszórjuk, majd állni hagyjuk. A pataki tálat beáztattam – máz nélküli így a tetejét és az alját is – majd vékonyan kikentem kacsazsírral, belefektettem a csirkét és a sört aláöntve, lefedve 160 fokra előmelegített sütőbe betettem. Körülbelül egy óra elteltével, a fokhagymagerezdeket lereszeltem, zsírral összekevertem  a csirkére kentem és újra lefedve tovább sütöttem. Mikor a csirke már megpuhult, levettem a tetejét  a pataki tálnak, a csirke alatt lévő sörös zsiradékkal a csirkét többször átlocsoltam, a bőrét kissé pirosasra sütöttem.

P1120842

P1120845

P1120847

P1120848

P1120849

P1120853

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!