Simone gasztroságai

Sajtos-napraforgómagos pogácsa

Van az úgy, hogy az ember lánya pogácsát kíván. Újra. Általában a szombat délutánok alkalmasak erre a tevékenységre, a hét többi napján nincs erre időm -sajnos . Sajtos- napraforgómaggal dúsított pogácsák sültek, gyönyörű levelesre – aranybarnára

Hozzávalók : 50 deka liszt, 3 deka friss élesztő, 3 evőkanál sertészsír, egy evőkanál himalája só, 1 egész tojás, 1 tojás sárgája, egy doboz tejföl- ( 250 grammos ),  20 -25 deka sajt, 1-2 maréknyi napraforgómag . A rácsozás utáni lekenéshez plusz egy egész tojás.

A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a zsírt, a sót, az egész tojást, az egy tojás sárgáját, a tejfölt és lágy de nem ragacsos tésztát dagasztunk, majd letakarva duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán kisodorjuk, majd megszórjuk a sajt felével, egy maréknyi napraforgómaggal és meghajtogatjuk ( A felső részét a feléig, az alsó részt a feléig majd jobbról- és balról is ráhajtjuk. ) 30 perc pihenés után újra kisodorjuk, megkenjük olvasztott zsírral, szórjuk sajttal és a maradék maggal, majd hajtogatjuk. Újabb 30 perc után ujjnyi vastagra kisodorjuk, a tetejét éles késsel rácsozzuk, lekenjük egy felvert tojással és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Egy csipet sajtot szórtam mindegyik pogácsa tetejére. Szilikonos sütőpapíron 15- 20 percig pihentetjük majd előmelegített sütőben 180 fokon aranyszínűre sütjük.

P1130304

P1130306

P1130312

P1130315

P1130316

P1130334

P1130335

Címkék: , ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Szebeni Attilane Ildiko says: (előzmény @Pammer Lívia)

    Köszönöm a valaszt mar keszül is 🙂

  2. Pammer Lívia says:

    Kedves Ildi !
    50 deka liszt, 3 deka friss élesztő, 3 evőkanál sertészsír, egy evőkanál himalája só, 1 egész tojás, 1 tojás sárgája, egy doboz tejföl- ( 250 grammos ), ezekből dagassz lágy de ne ragacsos tésztát. Amikor majd hajtogatod, akkor az egyik hajtogatásnál egy kevés zsírral még átkened szórod sajttal és napraforgómaggal. Remélem így már jobban érthető a tészta elkészítése . 🙂

  3. Szebeni Attilane Ildiko says:

    Szia. Holnap megsütnem, de sajnos a teszta összetevöi nem egeszen ertem. Leirnad hogy miböl all pontosan a pogi teszta ?

    Nagyon köszönöm
    Ildi


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!