Valahogy nem akar idén tavasz lenni. Nyersesség van a levegőben, hideg szelek fújnak én bevallom ilyenkor nagyon jólesik egy forró raguleves. Csirkemellből, sok zöldséggel gazdagítva forrón illatosan készült a tavaszi csirkelevesem.
Hozzávalók : 1 egész filézett csirkemell, egy fej vöröshagyma, 30 deka gomba, egy kisebb fej brokkoli, egy egész sárgarépa, porított vargányapor ( ételízesítő helyett használom ) , himalája só, őrölt fehérbors, egy csipetnyi lestyán, laktózmentes tejszín, egy evőkanálnyi búzaliszt, zsiradék.
A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés zsiradékon üvegesre pároljuk. A csirkemellet kockázzuk és a megpárolt hagymán fehéredésig kevergetjük. A kockázott sárgarépát és a megmosott szeletekre vágott gombát is hozzáadjuk és átkeverjük. Sózzuk, borssal és lestyánnal meghintjük, majd egy késhegynyi porított vargányaport is hozzákeverünk. Felöntjük vízzel, elkezdjük főzni és ekkor már hozzáadható a rózsáira szedett alaposan megmosott brokkoli is. Mikor minden alkotóeleme puhára főtt, a tejszínbe belekeverjük a lisztet , hőkiegyenlítés után a leveshez adjuk, majd alaposan kiforraljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: