Simone gasztroságai

Baconszalonnába tekert csirkemellfalatok zöldségágyon

Ha nincs időd főzni ám mégis finomat akarsz tálalni és enni, akkor ezt neked találták ki 🙂 Finom -vékony baconszalonna- szeletekbe tekert csirkemell falatkák édesburgonya  , burgonya és paradicsom ágyon egybe sütve, kakukkfűvel és rozmaringgal szórva puhára és szaftosra sütve .

Hozzávalók : csirkemell filé, baconszalonna szeletek , zsiradék, himalája só, rozmaring, kakukkfű, őrölt fehér bors, édesburgonya, burgonya, paradicsom .

A csirkemelleket falatnyi darabkákra vágjuk, sózzuk, őrölt fehérborssal meghintjük és egyenként baconszeletbe tekerjük. A burgonyákat alaposan megmossuk ( én a mi hármunk adagjához 6 db közepes méretűt használtam fel ), majd héjastól karikázzuk, az édesburgonyát megpucoljuk, karikázzuk, a paradicsomokat kettévágjuk. A tepsi aljába egy kevés zsiradékot tettem, ráhalmoztam a burgonya és az édesburgonya karikákat, a félbe vágott paradicsomokat , sóztam, majd a baconszalonnába tekert csirkemelleket a zöldségek tetejére sorakoztattam. Rozmaringgal és kakukkfűvel az egészet átszórtam, majd alufóliával letakarva 160 fokon puhára sütöttem. Mikor minden alkotóelem puhára sült, az alufóliát levettem és egy kicsit pirulni hagytam a csirkedarabkákat.

bac1

bac10

bac11

bac2

bac3

bac5

bac8

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!