Ha nincs időd főzni ám mégis finomat akarsz tálalni és enni, akkor ezt neked találták ki 🙂 Finom -vékony baconszalonna- szeletekbe tekert csirkemell falatkák édesburgonya , burgonya és paradicsom ágyon egybe sütve, kakukkfűvel és rozmaringgal szórva puhára és szaftosra sütve .
Hozzávalók : csirkemell filé, baconszalonna szeletek , zsiradék, himalája só, rozmaring, kakukkfű, őrölt fehér bors, édesburgonya, burgonya, paradicsom .
A csirkemelleket falatnyi darabkákra vágjuk, sózzuk, őrölt fehérborssal meghintjük és egyenként baconszeletbe tekerjük. A burgonyákat alaposan megmossuk ( én a mi hármunk adagjához 6 db közepes méretűt használtam fel ), majd héjastól karikázzuk, az édesburgonyát megpucoljuk, karikázzuk, a paradicsomokat kettévágjuk. A tepsi aljába egy kevés zsiradékot tettem, ráhalmoztam a burgonya és az édesburgonya karikákat, a félbe vágott paradicsomokat , sóztam, majd a baconszalonnába tekert csirkemelleket a zöldségek tetejére sorakoztattam. Rozmaringgal és kakukkfűvel az egészet átszórtam, majd alufóliával letakarva 160 fokon puhára sütöttem. Mikor minden alkotóelem puhára sült, az alufóliát levettem és egy kicsit pirulni hagytam a csirkedarabkákat.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: