Simone gasztroságai

Vörös tonhalsteak baconszalonnába tekert spárgával

Születésnapi vacsorát készítettem, ugyanis megint egy évvel korosabb lettem 🙂 gondoltam, adjuk meg a módját 🙂 Egészen különleges nagyon finom vörös tonhalat készítettem minimális fűszerezéssel , szaftosra sütve olyan körettel, hogy az egész vacsorát bűntudat nélkül ehettük 🙂 Jó ez csak vicc volt.. Fotózáskor vettem észre, hogy szivecske alakú a tonhalsteak amit a tányérra tettem 🙂

Hozzávalók : 5 darab vörös tonhal filé, só, négy bors keveréke, zsiradék, zöld spárga, baconszalonna, majonéz, tejföl, fokhagyma, snidling.

A tonhal szeleteket sóztam, négy bors keverékével durva őröléssel meghintettem , felhevített zsiradékon hirtelen megkapattam mindkét oldalán, majd abban a serpenyőben amiben ezt elvégeztem betettem a sütőbe 180 fokra és 5-10 perc alatt készre sütöttem. Sikerült pont olyanra sütnöm, hogy nem lett száraz, hanem megőrizte a szaftosságát . A hal a vöröses színét elveszítette sülés közben. A spárgákat megmostam, az aljából kb 2-3 cm darabot levágtam. Sós-őrölt borsos vízben puhára főztem, leszűrtem és baconszalonna szeletbe csomagolva serpenyőben meggrilleztem. A mártáshoz a majonézbe belekevertem egy kevés tejfölt, majd belereszeltem egy gerezd fokhagymát, és apróra vágott snidlinggel megszórtam.

P1130433

P1130437

P1130438

P1130439

P1130442

P1130444

P1130446

P1130455

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!