Könnyed nyár eleji vacsora csak így salátával tálalva, szaftosan kissé ropogós és ízes bundában, friss paradicsommal , friss zöldhagymával . Amellett, hogy villámgyorsan elkészül glutén és laktózmentes, akár diétába is beilleszthető finomság.
Hozzávalók : kettő egész csirkemell filé, só, laktózmentes tej, fokhagyma, a panírozáshoz kettő egész tojás, rizsliszt, gluténmentes corn flakes apróra törve, a kisütéshez zsiradék . A salátához 5-6 darab nagyobb paradicsom, 4 szál friss zöldhagyma, a salátaléhez víz, cukor, ecet ízlés szerint.
A csirkemelleket darabokra vágtam és a fokhagymás tejbe áztattam. Így hagytam kb 30 percig, majd lecsepegtettem és sóztam. Ezután a darabokat rizslisztbe forgattam , majd a felvert tojásba , az apróra tört corn flakesbe hentergettem és közepesen forró zsírban aranybarnára sütöttem. A salátához elkészítettem a levet : hideg vízbe barna cukrot, ecetet és egy csipet sót kevertem, én kissé édesebben szeretem, így a cukorral nem spóroltam. A kész salátalébe beletettem a megmosott , cikkekre vágott paradicsomot , a karikákra vágott zöldhagymát . Más köret nem is készült a hús mellé, de nem is kívántuk. 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: