Simone gasztroságai

Tejbegrízes epres sütemény sütés nélkül

Valami sütés nélküli gyors édességre vágytam és mivel engem is elért az eperőrület, így eperből készítettem el ezt a nagyon egyszerű és nagyon finom édességet. Törökországban találkoztam először ebben a formában a tejbegrízzel, fantasztikus szeleteket varázsoltak belőle nap mint nap a sütispultra számtalan variációban.

Hozzávalók : 1 liter tej, búzadara, barna cukor, friss eper , szeletelt mandula, pedándió, kakaópor, eperlekvár.

A tejet cukorral megédesítjük, és feltesszük főni. Annyi búzadarát tegyünk bele amennyivel sűrű tejbegrízt tudunk főzni. Egy hosszúkás magas falú formasütő aljába félbevágott epreket sorakoztattam, megszórtam a tört pekándióval a szeletelt mandulával ízlés szerint és a készre főzött tejbegríz felét egyenletesen eloszlattam rajta. Ezután vékonyan megkentem eperlekvárral majd cikkekre vágott epret halmoztam rá. A maradék tejbegrízhez kakaóport és egy kevés cukrot adtam, alaposan elkevertem és a formába igazítottam . Kanállal kicsit lenyomkodtam és a formában hagytam kihűlésig. Amikor kihűlt, a formából óvatosan kiborítottam . Éles késsel szeleteltem körülbelül ujjnyi vastag szeletekre.

epresg1

epresg2

epresg3

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!