Imádom a frissen fejtett borsó illatát, ízét roppanós édességét . Levest főztem csirkehússal, mert a család így kívánta, friss sárgarépával gazdagon, frissen fejtett borsóval, gluténmentesen.
Hozzávalók : kettő egész filézett csirkemell, 40 deka frissen fejtett borsó, egy fej friss főzőhagyma,kettő egész friss sárgarépa, egy nagy csokor friss petrezselyemzöld, egy mokkáskanálnyi porított vargánya ( ételízesítő helyett használom ), só, egy teáskanálnyi barna cukor, zsiradék, rizsliszt, egy teáskanálnyi édesnemes pirospaprika.
A sárgarépát , a friss főzőhagymát felkockáztam és zsiradékon átpároltam. Hozzáadtam a kockázott csirkemellet, fehéredésig kevergettem, sóztam, porított vargányával megszórtam, hozzáadtam a frissen fejtett borsót a csokor petrezselyem zöldet , felöntöttem vízzel és puhára főztem. A főzés során adtam hozzá egy teáskanálnyi barna cukrot, de ez akár el is hagyható. Mikor a leves alkotóelemei megpuhultak, elkészítettem egy világos rántást : a zsiradékba kettő evőkanál rizslisztet kevertem, kissé átpirítottam, majd egy teáskanálnyi édesnemes őrölt pirospaprikával meghintettem , átkevertem majd hideg vízzel felöntve simára kevertem a forrásban lévő leveshez öntöttem, alaposan átkevertem, kiforraltam. Ízletes, gazdag és nagyon finom levest kaptam sok friss zöldséggel finom csirkehússal.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: