Egy nagyon kedves barátomtól -Ágitól – fantasztikus levendulazselét kaptam pár hete. Már nagyon szerettem volna süteményre kenni, de semmi bonyolultat nem akartam így piskótatekercset készítettem anyukám friss eperlekvárjával és egy vékony réteg levendula zselével. Illatos és ínycsiklandó desszertet kaptam, és nagyon örültem neki, hogy a gluténmentes piskótám ilyen fincsire és szépre sikerült 🙂
Hozzávalók : 5 egész tojás, 3 evőkanál schar univerzális mix gluténmentes lisztkeverék, kettő evőkanál darált mandula, 5 evőkanál porcukor, eperlekvár, levendulazselé.
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből a porcukrot hozzáadva kemény habot készítünk. Ezután egyenként, fakanállal keverve óvatosan hozzáadjuk a tojások sárgáját, a három evőkanálnyi schar lisztkeveréket és a kettő evőkanál darált mandulát. Szilikonos sütőpapírt fektetünk a sütőlemezre , erre rásimítjuk a piskótatésztánkat, egyenletesen eligazítjuk és előmelegített sütőben 180-190 fokon aranyszínűre sütjük. Ha megsült, a szilikonos sütőpapírt lehúzzuk róla, a még langyos tésztára rákenjük a levendulazselét és a friss eperlekvárt majd óvatosan feltekerjük. Ha úgy érezzük, hogy törni akar a tészta, akkor terítsünk rá 1-2 percig egy nedves konyharuhát és ezután kenjük-tekerjük fel. Nekem nagyon jól kezelhető puha tésztám lett. Feltekerés után a tetejét átkentem vékonyan eperlekvárral és megszórtam darált mandulával. Ujjnyi szeletekre vágva kínáltam.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: