Simone gasztroságai

Hideg eperleves mandulaforgáccsal laktóz és gluténmentesen

Még tart az eperszezon, nem maradhatott ki az eperleves sem . Először krémlevesre gondoltam aztán a végére mégis meghagytam eperdarabokkal . Hidegre hűtve , laktózmentes tejszínhabbal és pirított mandulaforgáccsal a tetején igazán frissítő volt ebben a nagy melegben.

Hozzávalók: egész eperszemek , citromlé, barna cukor,egy késhegynyi őrölt fahéj, laktózmentes tejszín, rizsliszt, szeletelt mandula.

Az epreket kicsumázzuk, alaposan megmossuk és kettő evőkanálnyi citromlével, cukorral ( ízlés szerint )  és a késhegynyi őrölt fahéjjal feltesszük főni. Nem kell sokáig főzni, épp csak puhuljanak az eperszemek. A laktózmentes tejszínt ( kb. 1,5 dl ) kikeverjük másfél evőkanálnyi rizsliszttel, majd a forrásban lévő leveshez adjuk – hőkiegyenlítés után. Kiforraljuk, majd teljesen kihűtjük. Ezután hűtőbe tesszük , majd tálaláskor meghintjük szárazon kissé átpirított szeletelt mandulával és egy gombócnyi laktózmentes tejszínhabbal 🙂

P1140034

P1140040

P1140041

P1140042

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!