Még tart az eperszezon, nem maradhatott ki az eperleves sem . Először krémlevesre gondoltam aztán a végére mégis meghagytam eperdarabokkal . Hidegre hűtve , laktózmentes tejszínhabbal és pirított mandulaforgáccsal a tetején igazán frissítő volt ebben a nagy melegben.
Hozzávalók: egész eperszemek , citromlé, barna cukor,egy késhegynyi őrölt fahéj, laktózmentes tejszín, rizsliszt, szeletelt mandula.
Az epreket kicsumázzuk, alaposan megmossuk és kettő evőkanálnyi citromlével, cukorral ( ízlés szerint ) és a késhegynyi őrölt fahéjjal feltesszük főni. Nem kell sokáig főzni, épp csak puhuljanak az eperszemek. A laktózmentes tejszínt ( kb. 1,5 dl ) kikeverjük másfél evőkanálnyi rizsliszttel, majd a forrásban lévő leveshez adjuk – hőkiegyenlítés után. Kiforraljuk, majd teljesen kihűtjük. Ezután hűtőbe tesszük , majd tálaláskor meghintjük szárazon kissé átpirított szeletelt mandulával és egy gombócnyi laktózmentes tejszínhabbal 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: